TOPOMAR este o societate specializata pentru executia de lucrari in domeniul cadastrului, geodeziei, cartografiei  ce ofera servicii de scanare laser 3D odată cu achizitionarea stației totale cu funcția de scanare LEICA NOVA MS 60 prin proiectul  „CONSOLIDAREA POZIŢIEI PE PIAŢA SERVICIILOR DE CADASTRU ŞI TOPOGRAFIE A TOPOMAR S.R.L.”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 2.1

Scanarea cu laser este o tehnologie relativ nouă, fiind folosită ca instrument precis de cercetare doar începând cu anul 1998. Utilizarea acestei tehnologii este cea mai bună soluție pentru măsurarea condițiilor construite în interiorul clădirilor. Scanerele 3D cu laser masoara foarte precis detaliile fine pentru a genera rapid nori de puncte.

Arhitectura-B.I.M.

Business Information Modeling (BIM) este un proces inteligent bazat pe modele 3D, care oferă instrumentele necesare pentru planificarea, proiectarea, construirea și managementul eficient al clădirilor și al infrastructurii. Profesioniștii din domeniul arhitecturii, ingineriei și construcțiilor au, astfel, la dispoziție un proces performant, care le permite să utilizeze tehnologia pentru a avea acces imediat la informații complete despre un proiect de construcții.

Produsele în format digital BIM pot fi utilizate pentru soluții software de tipul Revit®,  ArchiCAD®, SketchUp sau AutoCAD.

Patrimoniu

Patrimoniul cultural poate fi definit drept monumente, clădiri sau peisaje de „valoare universală remarcabilă din punct de vedere al istoriei, artei sau științei”. Aceste site-uri sunt adesea amenințate de condițiile de mediu, de instabilitatea structurală, de creșterea turismului și a dezvoltării și sunt, cel mai probabil, subfinanțate și, prin urmare, documentate și menținute inadecvat. Scanarea laser  3D, în combinație cu alte tehnici de documentare digitală și studii tradiționale, oferă o modalitate extrem de utilă de documentare a caracteristicilor spațiale ale acestor situri. Această informație spațială formează nu doar o înregistrare exactă a acestor situri care se deteriorează rapid, care pot fi salvate pentru posteritate, dar oferă și un set de date cuprinzător prin care managerii, arheologii și conservatorii site-ului pot monitoriza site-urile și pot efectua lucrările de restaurare necesare integritate. O înregistrare digitală a acestor site-uri facilitează, de asemenea, accesul acestora la o audiență mai largă prin intermediul internetului.